Profesionalna prevodilačka agencija Proverbum DOO

Profesionalna prevodilačka agencija

5.00 / 5
Uporedi Print

Profesionalna prevodilačka agencija Proverbum DOO

PROVERBUM DOO je profesionalna prevodilačka kompanija osnovana 2003. godine, specijalizovana za lokalizaciju i izvršenje složenih prevodilačkih projekata u dogovorenom roku i u okviru dogovorenog budžeta.

Naše iskustvo u industriji prevoda počelo je još 2003. godine što nam je dalo dovoljno vremena da steknemo sveobuhvatno razumevanje potreba naših klijenata.

 

Lokalizacija – prevod prilagođen tržištu

Lokalizacija podrazumeva prevode koji su prilagođeni tržištu i/ili ciljnoj grupi. Tekstovi su prilagođeni jeziku tržišta, društvenim i drugim zahtevima, uzimajući u obzir jezičke i kulturne aspekte koji moraju biti prilagođeni ili potpuno isključeni.

 

Prevođenje tehničke dokumentacije

Težnja velikog broja kompanija da se probiju na svetsko tržište i donošenje međunarodnih standarda o dostupnosti i pripremi uputstava znatno su doprineli porastu potreba za prevođenjem tehničke dokumentacije.

 

Sudski prevodilac

Lice koje je postavio nadležni sud i koje svojim pečatom i potpisom garantuje da je prevedeni dokument tačan i istovetan originalu naziva se sudski prevodilac. Prevod koji je obavio ovlašćeni sudski prevodilac smatra se međunarodno priznatim i valjanim u inostranstvu.

 

Prevođenje pravnih tekstova

Prevođenje pravnih tekstova je specijalizovana disciplina. Pravo je oblast zavisna od kulture i pravni prevodi nisu uvek lingvistički transparentni. Pravnim prevođenjem trebalo bi da se bave prevodioci sa iskustvom u toj oblasti, jer greška samo u paragrafu ugovora može da dovede do gubitka novca ili pogrešne presude.

 

Prevođenje marketinških tekstova

Prevođenje za cilj ima prenošenje značenja iz izvornog na ciljni jezik, međutim, uprkos ovom zajedničkom cilju, nije svako prevođenje isto.

Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota Nedelja
08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 08:00 - 16:00 - -
  • Adresa Hajduk Veljkova 11/IV, Novi Sad

Objavi Komentar