Ordinacija za plastičnu i estetsku hirurgiju MARAŠ Kragujevac

0 / 5
Uporedi Print

Ordinacija za plastičnu i estetsku hirurgiju MARAŠ Kragujevac

Ordinacija za plastičnu i estetsku hirurgiju MARAŠ je osnovana 1992. godine sa sedištem u Kragujevcu. Ordinacija za plastičnu hirurgiju posluje postojano od osnivanja.

U ordinaciji MARAŠ nudimo Vam kompletne usluge iz oblasti plastične i estetske hirurgije.

Plastična hirurgija je grana medicine koja se bavi ispravljanjem i rekonstrukcijom delova ljudskog tela i vraća im maksimalnu funkcionalnost kao i normalan i lepši izgled.

Estetska hirurgija je najzastupljeniji oblik plastične hirurgije ali obuhvata znatno veći broj delatnosti.Uključuje mnoge tipove rekonstruktivne hirurgije, hirurgije ruku, mikrohirurgije i saniranje opekotina.

Nikola Maraš je specijalista u oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije. Nakon specijalizacije u Srbiji proveo je dugi niz godina u inostranstvu, unapredjujući svoje veštine i saznao je mnogo o najnovijim trendovima i praksama u domenima hirurgije za koje je bio zainteresovan.

Nakon usavršavanja sa svetski poznatim stručnjacima, Maraš je ove metode počeo da primenjuje u Srbiji.

 

Od usluga u ordinaciji Maraš nudimo Vam:

KOREKCIJA BORA:
Korekcija bora se može izvršiti na više načina:
popunjavanjem bora filerima(biopolimer)
dermabrazijom
apliciranjem botox-a
terapija laserom(fraksal)

KOREKCIJA USANA:
Korekcija usana je termin vezan za podebljavanje, popunjavanje ili povećanje punoće gornje, donje ili obe usne. Postoje dve mogućnosti kojima se ovi problemi mogu rešiti, a koja će se procedura upotrebiti zavisi od zajedničkog dogovora pacijenta i hirurga.

 

KOREKCIJA KAPAKA BLEFAROPLASTICA:
Cilj ove operacije je uklanjanje viska koze sa kapaka i uklanjanje periorbitalnih jastucica sa gornjih i donjih kapaka.

KOREKCIJA UŠIJU:
Pod korekcijom usiju se podrazumevaju dve vrste ispravljanja tog deformiteta :
1) Korekcija prominentnih ušiju
2) Redukcija ušne školjke.

 

KOREKCIJA NOSA-RINOPLASTICA:

Korektivnom rinoplastikom se moze promeniti velicina nosa, širina nosa, otkloniti grba sa dorzuma nosa, promeniti vrh nosa i širina nozdrva kao i promeniti ugao izmedju nosa i gornje usne.

 

POVEĆANJE DOJKI:

Povecanje grudi se može se raditi vec od navršene 18. godine.Procedura povecanja grudi se sastoji u aplikaciji silikonskih implantata koji se mogu smestiti ispod žlezdanog tkiva ili ispod velikog grudnog mišica (PEKTORALIS MAJOR).

SMANJENJE DOJKI:

Hirurška intervencija koja podrazumeva smanjivanje velicine ženskih dojki.
To se postiže odstranjivanjem viška masnog i žlezdanog tkiva i kože sa ciljem da se dobiju manje i oblikovane dojke.

PODIZANJE DOJKI – SUSPENZIJA DOJKI:

Hirurška intervencija kojom se podižu i oblikuju opuštene dojke.Opuštanje dojki je posledica više faktora:trudnoce,dojenja i biološkog starenja.

 

ABDOMINOPLASTIKA:

Hirurška intervencija koja podrazumeva odstranjivanje viška kože i masti sa srednjeg i donjeg dela stomaka uz zatezanje mišica trbušnog zida. Podjednako je efikasna i kod žena i kod muškaraca koji imaju vece ili manje naslage masnog tkiva uz opuštenu kožu stomaka, a što se ne može popraviti dijetom i vežbama. Poseban znacaj ima kod žena kod kojih su usled trudnoce mišici prednjeg trbušnog zida rastegnuti.

 

FACE LIFTING:

Ova intervencija podrazumeva korekciju opuštene kože lica, kako bi ono povratilo mladalački i svež izgled. To se postiže podizanjem i zatezanjem, ne samo kože koja sa godinama gubi elastičnost, već i potkožnih tkiva koja postepeno iščezavaju.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na navedene brojeve telefona.

Ordinacija za plastičnu i estetsku hirurgiju MARAŠ Kragujevac

063/808 7666
034/332 317
066/331 316

  • Adresa Dragoljuba Milovanovića Bene 43,
    34000 Kragujevac
    Srbija

Objavi Komentar