Umetnička radionica Umetnik Dabar Subotica

0 / 5
Uporedi Print

Umetnička radionica Umetnik Dabar Subotica

Preduzetnička radnja Umetnik DABAR se bavi umetničkom obradom drveta i izrađuje razne unikatne upotrebne i ukrasne predmete od drveta kao što su ikone, slike u duborezu, nameštaj sa duborezom, alakte za tkanje na tradicionalan način, igračke i didaktički materijal od drveta.

Poseban brend predstavljaju rekviziti za dečja igrališta za koje PR poseduje ateste o kontroli kvaliteta u skladu sa standardima propisanim novim Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta.

Rekviziti su jedinstveni i unikatni jer su izrađeni od bagremovog drveta, ručno obrađeni i ukrašeni sa likovima životinja. Koriste se sertifikovane, ekološke farbe i lakovi a mogu biti jednobojni ili u različitim bojama, po izboru kupca. Posebna pogodnost je besplatno održavanje i garancija u trajanju od 2 godine.

Osnovni cilj koji PR Umetnik DABAR želi da postigne jeste očuvanje tradicionalnih načina obrade i rada sa drvetom.

Specifični ciljevi se granaju u dva pravca:

1. Stvaranje upotrebnih i korisnih predmeta izrađenih na način koji odslikava i simboliše našu tradiciju. Kroz lepotu i funkcionalnost urađenih predmeta pridobijanje interesovanja za što veću zastupljenost prirodnih materijala u našoj upotrebi i u okruženju počev od dece (didaktički materijali, igračke od drveta i dečja igrališta) pa do odraslih (razni upotrebni i ukrasni predmeti kao deo životnog prostora).

2.Edukacija mladih i prenošenje znanja na mlade generacije kako bi sačuvali autentičnost našeg podneblja kroz načine obrade i rada sa drvetom na tradicionalan način jer tradicija ima svoje mesto i u 21. veku. Posredni ciljevi su da mladi imaju mogućost da se profesionalno osamostale i pokrenu sopstveni biznis a PR Umetnik DABAR može da omogući praksu i znanja koja se ne mogu pročitati u knjigama i naučiti u školi.

  • Adresa Dositejeva 6, Subotica
    Magacin: Beočinska 8b

Objavi Komentar