Ukrasne sveće Mojić

5.00 / 5
Uporedi Print

Ukrasne sveće Mojić predstavljaju unikatni biser tradicije i kvaliteta izrade. Rađene rukom sertifikovanog  zanatlije Aleksandra Mojića, one su proizvod voskarske tradicije koja datira još iz Rusije od 16. veka odakle se širila Evropom i svetom, ali je u našoj zemlji ova tehnika gotovo nepoznata.

Svaka sveća formira se brižljivim odabirom i plod je mašte i kreativnosti novobečejskog voskara. Ovaj zanatlija koji je jedan od retkih koji se bave voskarstvom predstavio je javnosti svoje proizvode 2016. godine tokom manifestacije “Cvetanje Tise” u Novom Bečeju i na etno bazaru Gospojinski dani gde je naišao na univerzalno odobravanje i hvalu.

Sveće Mojić odlične su za pravljenje prijatnog i ugodnog ambienta, poklon za rodjendane i slave, dekoraciju ugostiteljskih objekata, a u Rusiji je obićaj da novovenčani mladenci njima daruju goste. Ono što ih čini izuzetno dugotrajnim poklonom je činjenica da gore između 26 i 32 sata (manje sveće), odnosno, između 36 i 40 sati (veće sveće).

Posebna pogodnost je i cena koja ih čini izuzetno pristupačnim. Manje se prodaju po ceni od 1200 dinara, a veće po 1600 dinara što ih čini približno četiri puta jeftinijima nego što su u inostranstvu!

  • Adresa Bore Glavaškog 131, Novi Bečej

Objavi Komentar