Vinarija Vindulo Temerin

0 / 5
Uporedi Print

Vinarija Vindulo Temerin

Salaš Vinarije Vindulo okružen vinogradom nalazi se na severnom izlazu iz Temerina, na bečejskom putu, a prostire se na površini od 7 ha. Zbog vladajućih jačih atlantskih vetrova u vreme vegetacije, većina parcela je zasađena u položaju istok – zapad. Uzgojni sistem je visoki kordon, modifikovani karlovački.

Kod odabiranja sorti rukovodili smo se principom da to budu sorte koje su stvorene za vojvođansko područje ili, da budu svetske sorte koje verodostojno reflektiraju vojvodjanski terroir. Tako je naš vinograd jedinstven po zastupljenosti sa veoma vrednim, unikatnim sortama kao sto su Bačka, Panonija, Petra i Kosmopolita. Polazeći od ove činjenice, naša su vina takođe jedinstvena, kakva nigde ne možete naći – vesela, živa vina – sa posebno divnim mirisima, jako lepim kiselinama, koje su sa druge strane izbalansirane sa umerenim alkoholnim sadrzajem i bogatim ekstraktom koji potiče iz bogatog vojvođanskog tla.

Zastupljenost sorti: Chardonnay (klon 75 i klon r 8) – 2.2 ha, Bačka – 0.16 ha, Petra – 0.12 ha, Kosmopolita – 0.31 ha, Pannonija – 0.96 ha, Talij Rizling (klon SK-54) – 0.96 ha, Merlot (klon 516) – 0.37 ha, Cabernet Sauvignon (klon R5) – 0.37 ha, Cabernet Franc (klon E11) – 0.37 ha, Frankovka – 0.37 ha, Syrah – 0.037 ha, Probus – 0.016 ha

Nezaboravni osećaj mirnog i spokojnog bačkog prostranstva uz odličnu tradicionalnu kuhinju i naša vina doživećete u našem vinogradu, na autentičnom bačkom salašu.
Pored proizvodnje vina, bavimo se i vinskim (eno) turizmom. Nudimo mogućnost obilaska naših vinograda i vinarije, upoznavanje sa procesom proizvodnje, degustaciju naših vina, a sve to uz odabrane bačke specijalitete i odličnu zabavu.

Izaberite jednu od naših ponuda, uživajte u našim vinima i autentičnom ambijentu.

Ukoliko niste umogućnosti da nas posetite možete naručiti naše prizvode preko naše 

Web prodavnice

Vinarija Vindulo Temerin

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 63 523 673
tel: +381 63 539 768
email :  [email protected]

  • Adresa Bečejski Put, Temerin, Srbija

Objavi Komentar