ŠLJIVKO – Proizvodnja sušenog voća

0 / 5
Uporedi Print

ŠLJIVKO – Proizvodnja sušenog voća

Šljivko doo proizvodno-trgovinsko, prerađivačko preduzeće sa dugom tradicijom, u vlasništvu porodice Prokić. Svi pisani dokumenti o sušenju šljiva u porodici Prokić potiču još od davne 1850., kada je Dragutin Prokić posedovao prvu sušaru. Trenutno se bavimo proizvodnjom, preradom i prodajom sušenog voća.

 

Šljivko u svom asortimanu poseduje
Matični sokovi- aronija, malina, višnja, nar, divlja borovnica, brusnica
Suvo voće- aronija
Lekoviti čajevi- aronija, brusnica.

Aronija je biljka koja potiče iz Severne Amerike. smatra se najvećim antioksidansom.

 

Plod aronije sadrži: velike količine tanina, biofenola, katehina, flanida, antocijanina, folnu kiselinu, vitamine A, C, B2, B9, E i veoma redak vitamin P. Zatim betakaroten, kalcijum, kalijum, gvožđe, mangan, molibden, jod i fosfor.

 

  LEKOVITA SVOJSTVA ARONIJE 

Kao antioksidans sprečava degeneraciju zdravih ćelija u tkivima, usporava proces starenja organizma. U visokom procentu ubija maligne ćelije kod tumora mozga, debelog creva, pluća i jetre, antikancerogeno dejstvo.

  

Kod srca smanjuje visok krvni pritisak, vraća loš holesterol u normalu i podstiče porast dobrog. Omogućava brz oporavak nakon srčanih i moždanih udara. Poboljšava cirkulaciju krvi u krvnim žilama, glave, jača imunitet, sprečava bakterijske i virusne infekcije.

 

Endokrine žlezde – poboljšava lučenje hormona i reguliše njihov rad, kao i nivo šećera i hemoglobina u krvi. Popravlja krvnu sliku i čisti krv, poboljšava cirkulaciju, kao i elastičnost krvnih sudova, sprečava zacepljenje, smanjuje tegobe kod upaljenih i proširenih vena. Smiruje bolove želuca i upale.

 

Smiruje grčeve i bolove u crevima. Poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru i regeneriše je, leči i reguliše upalu žučne kese i žučnih kanala, žučni pesak, žuticu…Poboljšava vid, štiti od UV zračenja, sprečava nastanak katarakte. Aronije višestruko deluje na čišćenje organizma i izbacivanje štetnih materija. Skraćuje i vreme zarastanja rana i vrši njihovu dezinfekciju.

 

Matični sok od aronije je 100% voćni sok. Vitaminski sadržaj – A, C, B2, B6, B9, E i veoma redak vitamin P. Pasterizovano, bez dodataka vode, šećera, boja, konzervansa i aroma. Po otvaranju čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 15 dana. Preporučena dnevna doza od 0,3dl do 0,5dl.

 

Svo suvo voće je sušeno bez prisustva dima po najsavremenijoj tehnologiji i ekstra je kvaliteta.

 

Voće pakujemo u ekonomičnim i eksluzivnim pakovanjima. Suva šljiva sa i bez koštice, čips od jabuke, suva aronija se pakuju na mašini za vakumiranje.

 

Svi proizvodi su bez konzervansa, aditiva, veštačkih boja i mirisa!

  • Adresa Donja Šatornja bb - Topola

Objavi Komentar