Laboratorija Alfa Lab DOO Aleksandrovac

5.00 / 5
Uporedi Print

Laboratorija Alfa Lab DOO Aleksandrovac

„Alfa lab“ je akreditovana laboratorija za ispitivanje kvaliteta i bezbednosti hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i zdravstvene ispravnosti predmeta opšte upotrebe. 

 

 Inicijalno laboratorija je poslovala u okviru fabrike „Vino Župa“, za potrebe analiziranja uzoraka sirovine, poluproizvoda i gotovih proizvoda.

 Privatizacijom „Vino Župe“, Laboratorija postaje nezavisni privredni subjekt i kao takva uspešno posluje pod imenom „Alfa Lab doo“, od 2006.godine.

 Svojim kapacitetom i kredibilitetom se svrstava u red referentnih akreditovanih laboratorija na teritoriji Republike Srbije, što se potvrđuje učešćem u internacionalnim međulaboratorijskim ispitivanjima.

 

 Akreditovana je od 17.01.2006.godine, u skladu sa standardom ISO/IEC 17025 od strane Akreditacionog tela Srbije, bez suspenzije.

 Obim akreditacije možete pogledati OVDE

 Nalazimo se i na spisku Ministarstva Poljoprivrede ovlašćenih laboratorija za ispitivanje kvaliteta šire, vina i drugih proizvoda.

Kompletan spisak možete pogledati OVDE

 

 Alfa lab je akreditovana, između ostalog, za ispitivanje:

1. Kvaliteta i bezbednosti hrane
2. 
Kvaliteta i bezbednost sokova, nektara i koncentrisanih voćnih sokova
3. Kvaliteta i bezbednost osvežavajućih bezalkoholnih pića
4. 
Kvaliteta i bezbednosti jakih alkoholnih pića
5. 
Kvaliteta i bezbednosti vina i aromatizovanih vina
6. Zdravstvene ispravnosti aroma i aditiva
7. Zdravstvene ispravnosti predmeta opšte upotrebe (kozmetika, posuđe i pribor, ambalaža, sredstva za čišćenje i dr.)

 Od ukupnog broja analiza na godišnjem nivou osim uzoraka sirovine, poluproizvoda i gotovih proizvoda „Vino Župe“, vršimo i analizu uzoraka na osnovu zahteva Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva zdravlja, kao i velikog broja domaćih kompanija i proizvođača.

 

 Zahvaljujući razvijenim tehnologijama, Laboratorija danas pruža usluge ispitivanja mikrobiološke ispravnosti, hemijskog sastava, prisustva aditiva, kao i ispitivanja teških metala, mikotoksina, vitamina i brojne druge analize: 

 – Fizičko-hemijska ispitivanja – određivanje hemijskog sastava, utvrđivanje parametara kontrole kvaliteta, određivanje metala i metaloida, određivanje rezidua pesticida, određivanje mikotoksina (aflatoksina B1, B2, G1, G2, patulin), određivanje vitamina C, određivanje zaslađivača, konzervanasa, sastava masnih kiselina, sastava šećera (glukoza, saharoza i fruktoza), određivnje hidroksimetilfurfurala, određivanje organskih kiselina (limunska, jabučna, vinska, mlečna i fumarna kiselina)

– Senzorska ispitivanja vina

– Mikrobiološka ispitivanja (potpuno usklađena sa EU i domaćom regulativom).

 

Laboratorija Alfa Lab DOO Aleksandrovac

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:

037/3554-986
063/578-530

Email: [email protected]

POŠALJITE NAM UPIT

    Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota Nedelja
    00-24h 00-24h 00-24h 00-24h 00-24h 00-24h 00-24h
    • Adresa Kruševačka 36, Aleksandrovac

    Objavi Komentar