Vaneks Špaletne – Obrada špaletni – Smederevska Palanka

Obrada špaletni sa nama je BRŽA, ČISTIJA i KVALITETNIJA.

5.00 / 5
Uporedi Print

Zanatska radnja Vaneks Špaletne je osnovana 2008 godine u Smedervskoj Palanci, i čini je dobro uigran tim. Specijalizovani smo za obradu unutrašnjih i spoljašnjih špaletni. Naše usluge prvenstveno obavljamo u Beogradu, a i šire i na njih dajemo garanciju dve godine.

Posle zamene stare, dotrajale stolarije i ugradnje nove PVC, ALU ili drvene stolarije potrebno je obraditi razrušene otvore ivica koji su uzrokovani samim vađenjem (obijanjem). Unutrašnje špaletne obrađujemo sa gips-karton pločama debljine 9.5 mm i 12.5 mm, a spoljašnje sa stirodurom (2, 3 ili 5 cm debljine) ili fasadnim lepkom. Same ivice unutrašnjih špaletni se oblažu aluminijumskom perforiranom lajsnom, a spoljašnje sa plastičnom lajsnom prekrivenom sa mrežicom (čime se dobija čvrsta, ravna i neporozna ivica). Na sastavu starog i novog materijala (zida i gips-karton ploča) stavljamo bandaž trake, koje sprečavaju pojave pukotina.

Tako obrađene špaletne su bolji zvučni i toplotni izolator, samim tim nisu sklone kondenzovanju i stvaranju buđi, za razliku od špaletni rađenih malterom (gde može da dođe i do oštećenja nove stolarije – ogrebotine od peska i cementa).

Zatvaranje rupa iznad prozora/prozor-vrata koje su ostale od starih roletni moguće je lakše zatvoriti gips pločama i napuniti mineralnom vunom (ili drugom vrstom izolacije), kao toplotnim i zvučnim izolatorom.

Obrada špaletni ovim načinom je BRŽA, ČISTIJA i KVALITETNIJA.

Vreme sušenja je minimalno (od 30 min do 2 sata, zavisno od vlage koja se trenutno nalazi u vazduhu). Posle tog perioda može se pristupiti gletovanju (ako je potrebno) i krečenju same špaletne ili cele prostorije.

Sami materijali su topliji tj. slojevito nanošenje materijala omogućava bolju zvučnu i toplotnu izolaciju koja vam odmah nudi prijatno stanovanje i na dugi rok uštedu para zbog manjeg trošenja novca na grejanje, nema kondenzovanja i samim tim nema troškova zbog vlažnosti zidova i zdravlju, štetnog uticaja buđi i same vlage. Zvučna izolacija vam omogućava miran san i ugodan život u vašem domu. Stanovanje u takvim prostorijama je zdravije i udobnije.

Osim obrade spaletni bavimo se i svim gipsarsko – molerskim radovima kao sto su: adaptacija stanova i potkrovlja, klasično gletovanje i krečenje, obloga i spuštanje plafona, obloga i izolacija zidova sa gips tablama ili tvrdom izolacijom (stirodur), pregradni zidovi od gipsa i ostalo.

  • Adresa Glavaseva 9, Smederevska Palanka

Objavi Komentar