Proizvodnja voća i sadnog materijala Hazel-Nut Kupinik

Sadnice lešnika, proizvodnja i prodaja gotovog proizvoda lešnika

0 / 5
Uporedi Print

Proizvodnja voća i sadnog materijala Hazel-Nut Kupinik

Hazel-nut je registrovani proizvođač gotovog proizvoda i sadnica lešnika kod uprave za zaštitu bilja – služba za seme i sadni materijal čiji je osnivač Ministarstvo Republike Srbije.

 

  • Rasadnik lešnika

  • Proizvodnja lešnika

  • Prodaja lešnika

 

Lešnikovo ulje

Svakodnevno postaje sve popularnije ulje, obično ceđeno iz sirovog ili proprženog lesnika. Spada u veoma retka ulja do kojih se ne može lako doći sto ih na tržištu čini izuzetno skupim. Većina poznatih brendova ulja lešnika se uvoze iz Turske i delova Azije koji su prirodna staništa ove biljke. Ako ste ljubitelj lešnika onda ćete svakako uživati u aromi ovog ulja. Njegov ukus je sličan originalnom ukusu lešnika i može se reći da je veoma jak. Imajući ovo u vidu, verovatno ćete razmotriti upotrebu ovog ulja u receptima ili kao mešavinu sa svetlijim uljima poput Canola-e (lešnik povećava njenu stabilnost pri izlaganju visokim temperaturama).

 

Puter od lešnika

Je veoma bogat, kremast puter. Iako nije popularan u tolikoj meri poput putera od kikirikija ili badema, dostupan je u nutricionističkim radnjama i prodavnicama zdrave hrane. Takođe je moguće napraviti ga samostalno kod kuće, koristeći samo blender. Pošto je veoma kaloričan, ovaj puter je takođe bogat proteinima kao i sam lešnik ili orah. U sebi sadrži kalcijum i gvožđe. Ne treba preterivati u njegovom konzumiranju – male količine mogu biti korisne čak i pri dijeti. Takođe, treba upamtiti da su masti ovog putera “zdrave” što neće negativno uticati na nivo holesterola.

 

Proizvodnja voća i sadnog materijala Hazel-Nut Kupinik

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 13 872 023; +381 63 242 390
email : rodic.dmitar@yahoo.com

POŠALJITE NAM UPIT

  • Slogan Sadnice lešnika, proizvodnja i prodaja gotovog proizvoda lešnika
  • Delatnost Rasadnici
  • Lokacija / Region Srbija / Kupinik
  • Adresa Moše Pijade 10, Kupinik
    Srbija

Objavi Komentar