Udruženje krematista OGANJ

5.00 / 5
Uporedi Print

Udruženje krematista Oganj

Udruženje “Oganj“ osnovano 1904.god.
Jedina organizacija u Srbiji gde troškovi sahrane mogu da se uplate unapred, po nižoj ceni i na rate. Udruženje za članove obavlja kompletnu organizaciju i nadležnom pogrebnom preduzeću plaća pogrebnu opremu, kremaciju ili sahranu i tako odmenjuje porodicu u najtežim momentima.

 

ČLANSTVO U UDRUŽENJU I FONDU

Članstvom u Udruženju pomažete ekološki pokret i očuvanje životne sredine. Mesečna članarina je 200,00 din.

Članstvo u Solidarnom fondu, koji 37 godina posluje u okviru Udruženja, omogućava Vam da uplatama za života obezbedite dostojanstvenu sahranu ili kremaciju i da tako svoje najbliže poštedite organizacionih i finansijskih problema.

Prilikom upisa, penzioneri daju saglasnost da posmrtninu fonda za penzijsko osiguranje može naplatiti udruženje “Oganj“, na osnovu računa o obavljenoj sahrani, te su zbog toga rate uz ček od penzije znatno niže.

Članovi učlanjeni do svoje 60-te godin, članarinu plaćaju 20 godina, a članovi učlanjeni nakon svoje 60-te godine, članarinu plaćaju doživotno.

Članarina za 2024 god. iznosi 700,00 din. mesečno.

Troškovi koje plaćamo u slučaju smrti člana:
– prevoz – gradski paušal za Beograd, (i prevoz van Beograda uz doplatu),- kompletnu pogrebnu opremu, (sanduk, dušek, pokrov, jastuk, krst ili piramidu, urnu), štampanje posmrtnih lista, korišćenje hladnjače – četiri dana, korišćenje sale za ispraćaj na groblju sa muzikom sa trake ili korišćenje kapele, kremaciju ili ukop u novo ili postojeće grobno mesto (bez demontaže spomenika i interne ekshumacije), smeštaj urne u porodični kolumbarijum, rozarijum, grob, grobnicu (do cene pol.urne u rozarijum) ili rasipanje pepela u vrtu sećanja na Novom groblju

Za razliku od osiguravajućih društava i fonda penzijskog osiguranja koji porodici preminulog tek nakon obavljene i plaćene sahrane isplaćuju fiksnu sumu posmrtnine koja je znatno manja od realnih troškova sahrane, Udruženje brigu o preminulom članu Solidarnog fonda preuzima od momenta prijave smrtnog slučaja. Terenski radnici Udruženja preuzimaju dokumentaciju i obavljaju sve potrebne administrativne poslove, naručuju i plaćaju prevoz, pogrebnu opremu i sve pogrebne usluge kod JKP “Pogrebne usluge Beograd“, tako da porodica ili staratelji nemaju troškova ni organizacionih problema.

Članovi koji nemaju porodicu, rodbinu ili sklopljen ugovor o doživotnom izdržavanju, mogu potpisati IZJAVU kojom ovlašćuju službenike Udruženja da preuzmu potvrde o smrti od lekara, a takođe mogu za života platiti za dodatne troškove koji nisu obuhvaćeni osnovnom uplatom (limeni sanduk, čitulja, oblačenje, demontaža spomenika i sl.).

Radno vreme: informacije, učlanjenja i uplata članarina: radnim danima od 09 do 18h, subotom i praznicima od 09 do 15h; prijava smrtnih slučajeva od 0 do 24h.

Udruženje krematista OGANJ

Za vise informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 11/2459-820
tel: +381 11/244-7743
email : [email protected]

Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota Nedelja
09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 15:00 -
  • Adresa Sime Igumanova 14, Beograd
    Srbija

Objavi Komentar