Dom za stare Beograd Panorama Višnjica

0 / 5
Uporedi Print

Dom za stare Beograd Panorama Višnjica

PANORAMA Višnjica, novi dom za stara lica, je udaljen od centra grada sedam (7) kilometara i nalazi se u Višnjičkoj banji.

Položaj  doma na uzvišenju pruža divan pogled na Dunav. U sklopu placa je velika bašta i letnjikovac i na tom prostoru se organizuje druženja uz roštilj i muziku.

Svaki nivo  (sprat) ima po dva kupatila, čajnu kuhinju, dnevni boravak, sunčane i komforne sobe, kao i velike terase opremljene sa garniturama za sedenje.

Zbog svog položaja, mikro klime sa svežim vazduhom i ružom vetrova, mesto pogoduje starijim osobama a posebno srčanim bolesnicima i asmatičarima.

Iako je objekat u kome je smešten dom Panorama potpuno nov, vodi ga tim stručnjaka sa desetogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Pored pomoćnog osoblja, negovateljica, medicinskih sestara, lekara, stomatologa, fizioterapeuta, tim doma čine i dva profesora medicine i specijalista urgentne medicine.

Po potrebi obezbeđujemo i konsultante svih specijalnosti, kao i brzi kontakt sa hitnom pomoći i medicinskim transportom.

Kapacitet doma su 32 ležaja, raspoređena u u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Pružamo kvalitetnu ishranu prilagođenu korisnicima, a u saradnji sa nutricionistom i to u obliku tri glavna obroka i dve užine.

Takođe pružamo:

* Stručni socijalni rad i radnu terapiju
* Fizikalnu terapiju po potrebi
* Redovne stomatološke preglede
* Medicinski nadzor (24 sata), praćenje pritiska, pulsa, disanja, glikemije, telesne temperature, mokrenja, telesne težine itd.
* Redovne lekarske vizite
* Bogat društveni život ( organizacija rođendana, slava, Nove Godine, Božica, Uskrsa, gostovanja muzičkih grupa, dečijih horova i recitala i izleta)

Potrebno je mnogo ljubavi i razumevanja kako bi se starijim licima pružila neophodna nega i pomoć kao i toplina porodičnog okruženja.

Mi smo tim osoblja i korisnika i unosimo puno ozbiljnog rada, ali i šale u svaki novi dan.

Po dolasku u naš dom postaćete član jedne velike porodice.

Trudimo se da i pored nepohodnosti medicinskog tretmana održimo duh i okruženje porodičnog života.

Starost je sama po sebi mnogo teška. Stari ljudi mnogo znaju a malo mogu. Naš cilj je  je da im pomognemo da se ne povuku u samoću i pesimizam, nego da što kvalitetnije provode svoje pozne godine života.

Prednost našeg doma je u tome što se nalazi relativno blizu centru grada, a istovremeno predstavlja jednu lepu oazu mirnog okruženja, čistog vazduha i lepe prirode.

DOBRODOŠLI!!

  • Adresa Draginje Adamović 10d, Višnjička Banja, Beograd

Objavi Komentar