Filtriranje, prečišćavanje i poboljšanje vode EKOTOK Aleksandrovac Verified

5.00 / 5
Uporedi Print

Filtriranje, prečišćavanje i poboljšanje vode EKOTOK Aleksandrovac

Firma EKOTOK osnovna je 2009. godine i od osnivanja se bavi:

 • filtriranjem,

 • prečišćavanjem i

 • poboljšanjem vode.

Naša rešenja obuhvataju sisteme različite namene: od malih uređaja filtraciju vode u domažinstvu za domaćinstvo, do velikih sistema za fabrike vode.

Zajedničko svim tim sistemima je da predstavljaju vrhunska rešenja za vaše konkretne probleme. Svako rešenje bira se i podešava po konkretnom zahtevu klijenta.

Ekotok nudi komletnu uslugu: od analize vode i projektovanja sistema za obradu vode, preko odabira komponenti, ugradnje, podešavanja, pa do redovnog održavanja i distribucije potrošnog materijala.

Naš cilj je dugoročno partnerstvo koje se trudimo da ostvarimo poštenim odnosim prema poslu i klijentima. Svakom poslu i pojedinačnom zadatku prilazimo maksimalno profesionalno i posvećeno o čemu mogu da posvedoče brojni zadovljni klijenti sa naše liste referenci.

 

Membranska filtracija/ RO sistemi

Membranska filtracija je tehnologija koja omogućava da se primenom procesa reverzne osmoze ukloni i preko 95% minerala iz vode kao i bakterija ukoliko su prisutne.

Sistem membranske filtracije predstavlja idealnu opciju za pripremu vode za:

 • Napojnu kotlovsku vodu,

 • Prehrambenu industriju,

 • Farmaceutsku industriju,

 • Laboratorije,

 • Dobijanje demineralizovane vode…

Mehanički filter

Cilj je da se uklone sve čvrste čestice suspendovane u vodi ( zemlja, pesak, rđa itd.) i to tako što u prvoj fazi voda koja ulazi u filter kućište se direktno na samom ulazu transformiše u centrifugalni spin ( rotaciju ) primoravajući krupnije čestice u dublje delove kućišta.

Na dnu filter kućišta se nalazi ventil za ispiranje, koji služi za izbacivanje nataloženih čestica nečistoća na dnu samog filtera.

Ovaj filter je napravljen od prvoklasnog sintetičkog materijala i s obzirom na ekonomske i ekološke aspekte, održavanje ovog filtera je veoma jednostavno, potrebno je zameniti filtersku mrežu na svakih 4-6 meseci.

Demineralizacija

Demineralizacija je postupak uklanjanja minerala (odnosno rastvorenih soli) iz vode procesom jonske izmene preko jonoizmenjivačkih smola.

Ovim tehnološkim postupkom se dobija demineralizovana voda, a postupkak se sprovodi tamo gde je potrebno imati vodu bez minerala (elektroprovodljivosti) kao što su :

 • hemijska industrija,

 • laboratorije,

 • industrija alkoholnih i bezalkoholnih pića,

 • hotelijerstvo,

 • u poljoprivrednim domaćinstvima za rastvaranje preparata za zaštitu bilja i đubriva, itd.

Ekotok vam nudi demineralizatore kojima se može upravljati ručno (ventilima) ili automatski, u zavisnosti od vaših potreba.

Deferizacija i demanganizacija

Birm je ekonomski veoma isplativ filterski materijal koji se koristi za uklanjanje gvožđa i mangana iz vode katalitičkom oksidacijom. Da bi efikasno radio pH vode mora biti viši od 7 za uklanjanje gvožđa i više od 8 za uklanjanje mangana.

Nije poželjno da se u vodi nalazi hlor i vodonik-sulfid. Ukoliko je pH vode niži od zahtevanog , neophodna je korekcija pH vrednosti.

Ovaj filterski materijal je podložan eroziji pa je neophodno dopunjavanje filtera posle određenog vremena eksploatacije.

Uslovi za postavljanje ovakvih filtera su sledeći:

 • Priključak za napojnu vodu

 • Priključak za kanalizaciju (zbog ispiranja filtera)

 • Priključak za struju monofazni (kod automatske varijante)

 • Prostorija za instalaciju opreme gde neće doći do smrzavanja opreme i filtera.

Dezinfekcija vode

Mikrobiološka neispravnos vode za piće i tehnološke procese uglavnom se javlja kod podzemnih voda (bunari, izvori), neadekvatno urađenih kaptaža, klimatskih faktora, kao i usled mešanja podzemnih voda sa fekalnim vodama. Fekalne vode se javljaju od blizine objekata za čuvanje stoke, obradivih površina prekrivenih đubrivom, kao i drugih zagađenja oblasti oko bunara i izvora vode.

Dezinfekcija ima za cilj da uništi sve prisutne patogene mikroorganizme u vodi koja se tretira. Pored vode za piće, voda koja se koristi u određenim tehnološkim procesima u industriji takođe mora biti besprekorno čista i dezinfikovana.

Ovo se posebno odnosi na prehrambenu industriju.

Najčešći načini dezinfekcije vode su:

 1. UV sterilizacija

 2. Mikrobiološka filtracija

 3. Hlorisanje vode

UV sterilizacija vode

Mikrobiološka filtracija vode

Hlorisanje vode

 • Adresa Krusevacka 43 G, Aleksandrovac
  Srbija

Objavi Komentar