PREDŠKOLSKA USTANOVA NOVI BEOGRAD VRTIĆ KAMIČAK I DRUGARI

0 / 5
Uporedi Print

PREDŠKOLSKA USTANOVA NOVI BEOGRAD VRTIĆ KAMIČAK I DRUGARI

Predškolska ustanova Vrtić Kamičak i drugari otvoren je 2009. godine kako bismo mališanima od najranijeg uzrasta do polaska u školu, ponudili mesto gde će se osećati prijatno i uživati u najlepšim danima detinjstva. U našoj predškolskoj ustanovi koja je smeštena u gusto naseljenom delu Novog Beograda, sprovodi se program verifikovan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Naša osnovna misija je da se deca osećaju prihvaćeno, da budu srećna i zadovoljna, da razvijamo empatiju, drugarstvo i toleranciju. Predškolska ustanova Vrtić Kamičak i drugari smešten je u objektu potpuno prilagođenom mališanima gde mogu lepo da se igraju, ali i mnogo toga nauče. Zaštitini znak vrtića su optimizam, entuzijazam i pozitivna energija.

Predškolska ustanova Vrtić Kamičak i drugari nudi celodnevni i poludnevni boravak dece od jaslenog uzrasta do polaska u školu, kao i čuvanje dece na sate. Možemo se pohvaliti radom u malim grupama, tako da svako dete ima neophodnu pažnju, podršku i sigurnost. Mališani su prema uzrastu podeljeni u dve grupe:

  • -jaslena – deca uzrasta od 1-3 godina
  • -vrtićka – deca od 3 godina do polaska u školu


Naš tim čine visokokvalifikovani vaspitači i medicinske sestre-vaspitači koji poseduju dugogodišnje iskustvo u radu sa decom. Zahvaljujući našem specifičnom postupku u procesu adaptacije, kao i saradnji sa pedagogom, deca brzo i lako prihvate kolektiv. Poštujući dečije različitosti, drugačije pristupamo svakom detetu i njegovom vaspitanju, u čemu značajnu ulogu ima i njegova porodica.

U predškolskoj ustanovi Vrtić Kamičak i drugari svako dete je uključeno u brojne programe, kao što su: engleski jezik, muzičko obrazovanje sa profesorom pevanja, škola plesa, različite sportske aktivnosti i igre. Zahvaljujući velikom dečijem igralištu koje se nalazi pored našeg vrtića, mališani su u mogućnosti da svakog dana, u skladu sa vremenskim prilikama, borave na svežem vazduhu i uživaju u igri koja je neophodna za njihov pravilan psiho-fizički razvoj.

Tokom boravka u vrtiću, mališanima su obezbeđena četiri obroka koje dostavlja ketering kuća, tako da zadovoljavaju visoke standarde kvaliteta. Obroci su prilagođeni potrebama dece različitog uzrasta, a posebno se trudimo da naučimo decu kako je važno konzumirati raznovrsno voće i povrće.

U predškolskoj ustanovi Vrtić Kamičak i drugari posebnu pažnju posvećujemo saradnji sa porodicom koja ima ključnu ulogu u životu deteta. Praktikuje se svakodnevna komunikacija sa roditeljima kako bi im preneli informacije vezane za dete (raspoloženje, aktivnosti, ishrana, spavanje…). Na kraju svakog meseca roditelji dobijaju Pisani izveštaj o ostvarenim rezultatima za taj mesec kako bi roditelj mogao da prati napredak svog deteta. Četiri puta godišnje održavaju se roditeljski sastanci, a redovno organizujemo predstave za Novu godinu, Dan žena i za kraj godine. Takođe, dva puta godišnje nastupamo na Dečijem sajmu.

Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota Nedelja
07:00 - 18:00 07:00 - 18:00 07:00 - 18:00 07:00 - 18:00 07:00 - 18:00 - -
  • Adresa Nehruova 76, blok 62 Novi Beograd

Objavi Komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *